Spring naar inhoud

Recreatiecentrum Aagtdorperduinen: “Hoor de stilte…”

19 december 2010

Rust en ruimte daar draait het hier om. Omgeven door schitterende tuinen.

In het Noord-Hollandse Schoorl is recreatiecentrum Aagtdorpduinen te vinden. Omringd door bos en groene weilanden, met het duingebied en de Noordzee op korte afstand. Genieten van rust en natuur is hier het motto.

De nabije omgeving van Schoorl is schitterend. De tocht met de auto over smalle wegen door groene weilanden, met zicht op bos of duin is schitterend. De bewegwijzering naar kustplaatsen als Bergen is verleidelijk. Toch zetten wij verder koers naar Recreatiecentrum Aagtdorperduinen. Dan komt er een langzame tractor voor ons op de weg. Kunnen we nog langer genieten van het landschap…

De slagboom van het stacaravanpark gaat voor ons open en de heer en mevrouw Van Egmond tonen vol trots hun park. Er zijn 207 kavels op dit natuurrijke park waar rust gegarandeerd wordt. Hoor die stilte eens. Onderbroken door vrolijk fluitende vogels en snaterende eenden.

Je zou willen dat je er ‘thuis’ ook zo schitterend bij zit.

Te koop

Mevrouw Van Egmond: “De uitgangspunten van Aagtdorperduinen zijn het genieten van rust en natuur. Vandaar dat wij geen voorzieningen als een zwembad, winkel of kantine hebben. Wel is er net naast het park een heerlijke speelweide waar kleinkinderen kunnen uitrazen. En natuurlijk ligt kunstenaarsdorp Bergen dichtbij of Schoorl waar leuke winkels en restaurants te vinden zijn. Maar veel mensen komen hier genieten van de duinen en het bos. De duinen zijn hier het hoogst en breedst van Nederland. Je kunt er fantastisch fietsen. Om daarna te relaxen in alle rust op het park. Waar trouwens steeds luxere stacaravans of chalets komen. We hebben nog enkele recreatiewoningen op eigen grond te koop staan.”

De eigenaren, de heer of mevrouw Van Egmond, genieten ook iedere dag van het vakantiepark.

Geen auto’s

Ondertussen lopen we een rondje op het park en nemen we een kijkje bij José en Ton Zwaneveld uit Amsterdam die net een lekker glaasje rode wijn inschenken. Ze vertellen: “Wij komen al 16 jaar bj Aagtdorperduinen. We genieten hier van het leven!” Voor die tijd was het echtpaar met de kinderen op camping Bakkum te vinden. Maar het op- en afbreken van de tent werd hen op een gegeven moment te veel. Zij gingen in de omgeving rondkijken en belanden zo bij Recreatiecentrum Aagtdorperduinen in Schoorl. José: “We komen hier het hele jaar door, op zaterdag. Dan maak ik een bakkie koffie en dan zitten we – zelfs in de winter in een dikke trui – op het bankje voor de caravan. Genieten van de rust en de natuur. In Osdorp, waar wij wonen, hoor je altijd wel wat. Een groot verschil, maar absoluut het beste uit twee werelden.” Ton vertelt verder: “Het is ook zo fijn dat hier geen auto’s op het park zelf mogen komen. Die parkeer je iets verderop. Wij pakken de fiets en trekken er op uit. Of we tuinieren wat en ik moet zo nu en dan ook onze caravan van hout onderhouden. We komen hier echt tot rust!”

55+

“De meeste paden op het park hebben vogelnamen meegekregen, maar de Paarlberglaan is vernoemd naar de oprichter van het park”, vertelt eigenares Van Egmond als wij weer in het zonnetje wandelen. Aan de rand van het park zijn zelfs nog enkele ruime kavel vrij. “De kavels variëren in grootte van 150 m2 tot circa 250 m2. En op onze parken aan de Gerbrandtslaan en Mollaan hebben wij nog enkele recreatiekavels te koop. Deze kavels zijn bestemd voor het plaatsen van een stacaravan. De bestemming van de kavels is recreatie, dus permanente bewoning is níet toegestaan”, licht zij toe. Tijdens de wandeling over het park zien wij inderdaad dat er twee ‘verschillende’ parken zijn, gescheiden door de weg en het speelveld. Beide terreinen heerlijk rustig en ruim. Iedereen begroet elkaar vriendelijk. “Je vindt hier alle leeftijden door elkaar, maar 55+ is ruim vertegenwoordigd. Toch merk ik dat kleinkinderen heel graag meegaan. Het is nu ook een trend dat kinderen van ouders die hier op het park staan, zelf een plekje bij Aagtdorperduinen willen”, zegt Van Egmond lachend.

= Fietsen door de hoogste en breedste duinen van Nederland kan in de directe omgeving van Schoorl.

Fietsen

We belanden op het terras bij Mieke en Henk van Diermen uit Amersfoort. De parasol is vanmorgen al vroeg opgezet, want het is een schitterende zonnige dag. Veel schaduw is er anders niet te vinden, want deze hoekplek telt niet echt veel hoge bomen. Mieke van Diermen: “De laatste 16 jaar is de tuin wel tien keer op de schop gegaan. Henk houdt van tuinieren. Waar we nu zitten, op dit terras, lag vorig jaar nog een vijver. Maar de vissen werden er uit gegeten…” Henk vertelt graag over zijn bezigheden: “De tuin ligt er voorlopig goed en redelijk onderhoudsvrij bij. Dus hebben we tijd om te fietsen. Naar Bergen aan Zee, Egmond, Schagen en zelfs Heiloo. Het duingebied is prachtig. Je kunt hier alle kanten op. Als wij weer bij ons plekje aankomen, genieten we van de rust. Maar die rust wordt ons soms trouwens iets te veel. Wij zijn hier een paar jaar geleden met Kerst geweest, maar dan is het echt koud en stil. Daar houden wij niet van. Kerst vieren wij dus thuis. Wij verblijven hier graag, maar wel als de temperaturen goed zijn. Zodra het gaat vriezen zitten wij in Amersfoort”, zegt hij lachend.

Naast het recreatiepark ligt camping Bregman met een restaurant en ijsverkoop. “Gasten van Aagtdorperduinen mogen daar natuurlijk wat nuttigen. Het ijs doet het vooral goed bij de (klein)kinderen, die daarna graag op de kabelbaan van de speelweide spelen”, besluit de eigenares.

Informatie: Recreatiecentrum Aagtdorperduinen, Gerbrandtslaan 31, 1871 AP Schoorl (N.H.), Tel.: 072-5091743, www.aagtdorperduinen.nl

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: