Spring naar inhoud

Parc King’s Home breidt uit met 4 hectare: Voel je de koning te rijk op Parc King’s Home

21 december 2010

Sfeervolle tuinen bij een nieuw chalet.

De uitbreiding van Parc King’s Home in Soest kan beginnen. Het bestemmingsplan is door de gemeente gewijzigd, waardoor de 4 hectare vrije grond kan worden ontwikkeld. De percelen in deze uitbreiding variëren van 200 tot 400m2 en er mogen chalets worden geplaatst tot maximaal 55 m2. “De uitbreiding krijgt dezelfde sfeervolle en natuurlijke inrichting als het bestaande park”, aldus beheerder Ed van Manen: “Mooie ruime percelen met hoofdzakelijk duurzame Sungalow chalets”.

De 4 hectare grond liggen rechts van het bestaande park. Een perceel waar aanvankelijk nog een agrarische bestemming op zat. Maar dat is nu door de gemeente aangepast en dus kan de uitbreiding beginnen. Deze uitbreiding zorgt voor een aanzienlijke verandering in de uitstraling naar buiten toe. Want de entree, die nu langs de doorgaande weg Birkstraat ligt, wordt verlegd naar iets verderop, om vervolgens links via een volledig nieuwe entree het park te betreden.

Voor de hele familie

Op het park en het nieuwe gedeelte zullen zowel jaarplaatsen als trekkersplaatsen alsmede chalets gecreëerd worden. Vooral voor 55+ers die de rust en de ruimte zoeken. Of zoals Ed van Manen het noemt: “Mensen die een leuk stekje voor zichzelf willen hebben en op een comfortabele en sfeervolle manier in verschillende seizoenen genieten van een verblijf in de natuur.” Permanent wonen is niet toegestaan, maar de recreant kan er bijzondere momenten beleven in een natuurlijke omgeving van rust en ruimte. Op het oorspronkelijk park zijn voldoende activiteiten voor de kinderen en kleinkinderen die op bezoek komen. Want op het bestaande Parc King’s Home, waar naast chalets ook trekkerhutten en kampeerfaciliteiten liggen, zijn voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen. Daarmee is Parc King’s Home een ideaal park om zelf te recreëren, maar tevens de kinderen en kleinkinderen op vrije dagen te ontvangen.

Chalet met erker en mooi terras.

Compleetheid

De kracht van het park is de compleetheid. Er is een winkeltje o.a. voor verse broodjes, maar er zijn ook sport en spelmogelijkheden, jeu de boules banen, tennisbaan, twee speeltuinen, tafeltennistafel, volleybalveld, zwembad, internetcafé tot een recreatieruimte in ‘de Oude Stal’. Op het park is tevens een internet café aanwezig. In de directe omgeving bevinden zich verder een prachtig natuurbad en een dierentuin. De mensen die houden van wandelen die lopen aan het einde van het park, via de aangegeven wandelroute, direct het bos in. Verder leent de omgeving zich uitstekend om te fietsen. Want Parc King’s Home ligt in een beschermd natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Pal aan de rand van de Soester Duinen.

Vanaf het park begint de boswandelroute.

Goed onderhouden

Het bestaande park is middelgroot en valt op omdat het zo bijzonder goed is onderhouden. Het is voorzien van geasfalteerde paden en veel groen. Tijdens onze rondwandeling laat beheerder Ed van Manen zien hoe King’s Home een methode ontwikkelde om de duurzaamheid van de chalets te bevorderen. Hij vertelt dat optrekkend vocht de grootste vijand is voor het aantasten van de chaletwanden en vloer. Om die reden worden ze vaak op een halve meter boven de grond geplaatst. Dit heeft echter als nadeel dat men moeilijk bij de bovenkant van de ramen kan komen om ze te zemen. Tevens zorgt het voor een verhoogde opstap, die senioren een eenvoudige toegang belemmert. Ed van Manen ontwikkelde een kruip- en ventilatieruimte onder en rond het chalet, waardoor dat probleem is opgelost. Het chalet is rondom voldoende geventileerd en het kan toch op grondniveau worden geplaatst.

Het park heeft voldoende voorzieningen voor kinderen.

Sungalow chalets

Wat het merkchalets betreft, werkt Parc King’s Home veelvuldig samen met Sungalow Caravanbouw. Deze chaletbouwer uit Nieuwegein is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het vervaardigen van mobiele woningen. Deze chalets worden volledig met de hand gemaakt en kunnen worden afgestemd op de wensen van de koper. Zij werken met de meest hoogwaardige en duurzame materialen. Een Sungalow mobiele woning is altijd zeer compleet en de afwerking is optimaal. Van Manen toont ons een voorbeeld van een chalet met berging. Net als de woning is ook het schuurtje volledig geïsoleerd, waardoor het mogelijk is om hier de wasmachine en de droger, waardoor extra ruimte wordt gewonnen in het chalet. “Dit perceel was drie weken geleden nog een volledig zandvlakte. Nu staat er een chalet en is het perceel volledig aangeplant en voorzien van terras. Zo snel kan het. En wij regelen alles, zodat de recreant de sleutel in ontvangst neemt en zijn vakantie kan beginnen”.

Van Manen raadt kopers aan om van te voren vooral goed na te denken wat men wil: “Deze mensen bijvoorbeeld hebben gekozen voor grotere planten, waardoor het perceel vanaf het begin al aardig dicht is gegroeid. Men voorkomt nog een of twee seizoenen tussen de iele boompjes en struiken te wonen. Mijn tip: pas je comfort aan, aan de intentie waarmee je het chalet gaat benutten. Wil men heel intensief recreëren, kies dan voor duurzame materialen”. Het uitbreidingsgebied is verder voorbereid op alle voorzieningen van gas, water en riool. Het park beschikt over een eigen waterpompinstallatie om ook in de droge seizoenen het gras aangenaam groen te houden.

INFORMATIE: Parc King’s Home, Birkstraat 132, 3768 HM Soest, Tel: 033.461.91.18, E-mail: info@kingshome.nl


Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: