Spring naar inhoud

Impressie: Eco-PERCH

7 december 2012

Tijdens de Grand Designs live tentoonstelling in mei 2012 in de Londense Excel trok de houten Eco-PERCH veel belang- stelling. Niet zo vreemd, want de vorm van deze (recreatie)woning valt op z’n minst op. Net als het materiaalgebruik: hout.

Meer informatie over Blue Forest en de Eco-PERCH:
Simon Payne,
simon@blueforest.com
Tel: (+44) 01892 750090,
http://www.blueforest.com/hotel-leisure/ecoperch/ ecoperch

Dit artikel verscheen in Het Tweede Huis nr 4 2012

——————————————-

Het gehele artikel

De Eco-PERCH is gebaseerd op de ‘boomhutten’ van het Engelse bedrijf Blue Forest. Zij hebben al vele beroemde en bijzondere tree houses ontworpen en ontwikkeld. Regelmatig komt Blue Forest met nieuwe, opvallende projecten om zo de tweede huizenmarkt en de glamping verhuuraccommodaties op een hoger niveau te tillen. Directeur van Blue Forest, Simon Payne, vertelt over het nieuwste ontwerp: “Het is een organisch ontwerp en maximaliseert de relatie tussen de binnenruimte en de buitenomgeving. Het houten ontwerp staat harmonieus in het landschap. De woning, voor vier personen, is zowel op de grond als in de boomtoppen te plaatsen, waardoor er oneindig veel mogelijkheden voor deze accommodatie zijn.”

Duurzaam
De rondingen van de 4-persoons Eco-PERCH zijn binnen natuurlijk ook terug te vinden, maar dat maakt deze woning tot een belevenis. Een tweepersoons bed in de ronde nis en een keukenblok in de andere ronding. De indeling kan natuurlijk zelf worden bepaald, naar wens van de klant. Perfect als tweede huis op een vakantiepark, maar zeker ook als verhuuraccommodatie in het hoge segment. De Eco-PERCH wordt prefab in de Engelse fabriek gebouwd en kan in vijf werkdagen volledig worden opgebouwd. Belangrijk detail: het verblijf wordt vervaardigd uit duurzaam gewonnen hout (FSC of PEFC-gecertificeerd). Dat maakt de toevoeging van ‘eco’ direct duidelijk. Maar er is meer! Er is een groot aantal eco-vriendelijke opties beschikbaar voor de Eco-PERCH, waaronder Solar PV en Methanol Fuel Cells voor stroom en licht, een toilet met composteerinstallatie, een bio-divers groen dak en een regenwatersysteem.

Vragen aan Simon Payne, directeur van Blue Forest en ontwikkelaar van de Eco-PERCH:

Is een bouwvergunning nodig?
“Bij eigen gebruik (tweede huis) op eigen grond, zowel in de tuin als op een vakantiepark/camping is er geen bouwvergunning nodig. Echter, als je van plan bent om de Eco-PERCH te gaan verhuren dan gelden er doorgaans andere regels en is een bouwvergunning wel noodzakelijk.”

Welke duurzame voorzieningen zijn er nog meer mogelijk?
“De Eco-PERCH kan worden geïnstalleerd met een verscheidenheid aan duurzame energie-opties. Naast bijvoorbeeld een bio-divers groen dak en een regenwatersysteem, kunnen wij een volledig ‘off-grid’ oplossing creëren. Dat wil zeggen, zonder de behoefte aan gas-, water- en lichtvoorzieningen en riolering. Al heeft dat – zeker qua comfort – de voorkeur. Ons design team denkt graag met de klant mee en kan adviseren over de beste oplossingen.”

Waar ligt jullie doelgroep?
“In het Verenigd Koninkrijk en in de rest van Europa is er een groeiende markt voor luxe, authentiek en ethisch verantwoord toerisme en eco/duurzame vakantiemogelijkheden. Wij verwachten dat die trend alleen maar zal groeien in 2013. Naast deze glamoureuze camping, of ‘Glamping’, zijn er ook particulieren geïnteresseerd in eco-ervaringen. Het ontwerp van de Eco-PERCH voldoet aan de Britse Caravan & Stacaravans Wet, wat betekent dat onze woning kan worden geïnstalleerd op plaatsen die al toestemming hebben voor stacaravans.”

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: