Spring naar inhoud

Er komt een strandsfeer bij Tacozijl in Lemmer

21 januari 2013

10 Tacozijl

Marinapark Tacozijl vaart tegen de stroom van de recessie in. Ondanks alle negatieve berichten in de media zijn in het afgelopen jaar weer een flink aantal chalets verkocht.
Tijdens het bezoek aan het park is dat goed te zien. Het kleine dorpje bruist en het terras van het restaurant ‘De eerste aanleg’ zit lekker vol.

01 Tacozijl

02 Tacozijl

03 Tacozijl

04 Tacozijl

05 Tacozijl

06 Tacozijl

07 Tacozijl

08 Tacozijl

09 Tacozijl

Het hele artikel verscheen in Het Tweede Huis nr 5 – 2012

———————————————————————————————–

Het hele artikel:

Nog acht kavels beschikbaar
Boten varen in veel soorten en maten langs het park. Vanaf het terras kijk je daarop uit. Kijk je de andere kant op, dan zie je de jachthaven waar veel eigenaren aanstalten maken om het water op te gaan. Erachter zie je de chalets en de vakantiehuizen langs het water. Om een goed beeld te krijgen van het park en de omgeving wordt meteen de boot gepakt. Zachtjes varen we langs de chalets. Als je kijkt naar de ligging van deze chalets, dan is de belangstelling ervoor niet zo vreemd. Ze liggen allemaal direct aan het water. Motorboot of kruiser kan met gemak ten anker gaan aan de tien meter lange aanlegplaats. Er zijn nu nog acht kavels beschikbaar van tenminste 200 vierkante meter en daar blijft het niet bij. Door de vraag naar een plek aan het water is het Marinapark in Lemmer nu zelfs bezig met uitbreiding. Ook weer langs het water, met een strandje. De lodges die daar worden neergezet maken dan de sfeer compleet, weet Sander Neve van Tacozijl. “Het worden de lodges van Maat chalets uit Sliedrecht. Daar zijn we erg tevreden over. Ze hebben bijvoorbeeld dikke wanden, zodat je ook in de winter erin kunt zijn,” vertelt hij voordat we stoppen bij het strandje. Ook daar is hij enthousiast over. “Door zo’n strandje hou je de ‘strandsfeer’. En ook bij die nieuwe lodges kan vlakbij weer gewoon de boot worden aangemeerd.”

Slipway
Ook de stenen huizen worden in deze tijd nog steeds verkocht, al weet Sander dat de koper wel vaker met bepaalde eisen komt. “We hebben onlangs twee stenen huizen verkocht. Nog voor de Kerst zullen ze worden opgeleverd. Een van de kopers wilde een slipway voor de rubberboot erbij. Nou, dat kan gewoon als de klant dat wil. Er is hier veel mogelijk.” Een chalet huren kan ook in Lemmer. Het zijn vooral Nederlanders die op deze wijze hier hun vrije tijd vieren, maar ook Duitsers zijn gek op de plek aan het open water.

———————————————————————————————————————————–——-——-—-

Sloten, here we come

Waar kun je naar toe varen vanaf je chalet? Oude steden liggen op vaarafstand. Lemmer ligt om de hoek en Sloten is het prachtige Elfstedenstadje dat na drie kwartier varen al te zien is. Het stadje is schilderachtig en met de boot kun je tot in het centrum komen. Restaurantjes en winkeltjes maken een dagje uit compleet.
Sinds dit jaar heeft Tacozijl een nieuwe winterberging. De vorige ging in 2011 door een brand verloren. De nieuwe berging biedt plek als overwintering voor pleziervaartuigen en Sander Neve van Tacozijl weet dat daar weer goed gebruik van gemaakt wordt. Eigenaren kunnen hun kostbare bezit voor de deur van de loods zetten en de medewerkers van Tacozijl zorgen ervoor dat de boot in een gespreid bedje terecht komt. Ook worden eventuele reparatieklussen door hen uitgevoerd.

———————————————————————————————————————————–——-——-—-

Schaatsen en varen vanaf je chalet op Tacozijl

Kees Visser en zijn vrouw hebben hun chalet aan het water. Zittend in de tuin, met zicht op het open water vertellen zij graag over hun keuze. “Dit is ons tweede jaar op Marinapark Tacozijl in Lemmer.

We hebben iets met Friesland, al wonen we in Rotterdam. Dat komt doordat Kees oorspronkelijk uit Workum komt. We stonden dan ook eerst op een ander park in Friesland, maar dat moest weg van de overheid. Daarom zijn we op internet gaan zoeken en vonden Tacozijl. We zagen dit project en vonden het meteen erg mooi. Het gaf ook vertrouwen, want een nieuw project geeft toch wel zekerheid voor de toekomst,” vertellen ze terwijl ze in een luie stoel voor hun chalet zitten. Naar eigen keuze kon deze worden ingericht. Maat uit Sliedrecht is de bouwer en dat geldt voor alle nieuwe chalets die op het park worden gebouwd. Een paar meter voor hun voeten kabbelt het water. Hun sloep ligt aangemeerd. “Ja, we varen regelmatig met onze sloep, maar niet iedere dag. 

We shoppen ook, in de steden in de buurt. Of we gaan zwemmen in het hotel aan de overkant. En wat dacht je van de winter, als het vriest. Dan kun je hier heerlijk schaatsen.” Bijna wekelijks komen ze hier om te ontspannen. Soms vragen anderen wel eens of het niet een te grote reisafstand is, van Rotterdam naar Lemmer en weer terug. Het antwoord hebben de twee dan al snel klaar. “Hoe vaker je deze autorit maakt, hoe korter hij wordt,” grappen ze terwijl ze uitkijken op het kabbelende water.

———————————————————————————————————————————–——-——-—-

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: