Spring naar inhoud

Hof Grevelingen: van New York naar Central Park

21 mei 2014

Greve 03

Het blijkt langer geleden dan we dachten; al in 2004 waren wij te gast bij Kees en zoon Dennis, Adri en zoon Jeroen en moeder Toos Buijs. En het mooist van alles is dat ze allemaal nog blakend aanwezig zijn om hun caravanhandel/ recreatiepark De Grevelingen draaiend en vooral bruisend te houden. Destijds noemden wij de vier stoere mannen op een rij “De Daltons” en dat zou moeder Toos “Ma Dalton” maken, oeps, haha! Toos Buijs is het iets rustiger aan gaan doen en voor haar werkzaamheden is, zoals Jeroen het zegt: “een nieuwe Toos” gekomen. Maar de sfeer is als altijd opperbest en de ondernemerslust heeft ook bij de instanties gehoor gevonden. De onmiskenbare carrévormen van basispark Grevelingen hebben nu een meer zwierige, romantische uitbreiding gekregen, met de al even lieftallige naam “Hof Grevelingen”!

 

Greve 05

Greve 06

Greve 07

Greve 08

Greve 09

Greve 10

Greve 11

Greve 12

Greve 13

Greve 14

Greve 15

Greve 16

Greve 17

Greve 18

Greve 19

Greve 20

Greve 21

Greve 22

Greve 23

Greve 24

Greve 25

Greve 04Greve 26

Meer informatie:

INFO: Hof Grevelingen
Havenweg 1, Nieuwe Tonge.
Tel. 0187-651259
http://www.degrevelingen.nl

 

Dit artikel verscheen in Het Tweede Huis nr 4 2013

 

——————————————————————————————————–

Het gehele artikel

 

Nieuwe lijnen
Ongeveer zoals de rechte straten van New York zich verhouden tot Central Park, zo heeft de nieuwe gedachte van Hof Grevelingen vorm gekregen en het beste nieuws is dat je dit, komende vanaf de hoge dijk uit Nieuwe Tonge ook direct ziet als je om de hoek komt. Niets mis met het ‘oude’ park en haar keurige opzet maar dit toont wel wat aangenamer. Jeroen Buijs (37) legt uit: “al vanaf ca. 2004 zijn we bezig met dit voormalige voetbalveld maar je dient zulke plannen in zeer vroeg stadium aan te vragen bij de instanties in Middelharnis. In dit geval betrof het een uitbreiding plus een tweede bedrijfswoning voor mijn broer/schoonzus én een geheel nieuwe visie op deze bestemming. We wilden het nu echt even anders doen. Met water, een speeltuin anno 2013, géén rechte paden, speelse lijnen, bruggetje, uitkijkpunt, geronde vijverpartijen en toch zo efficiënt mogelijk deze vier hectaren benutten. Daarbij zijn de hoofdgedachten: a. een nieuwe speeltuin/plek voor de kinderen, b. een nieuw, fris gezicht op ons terrein gezien vanaf de dijk(en) en c. een veertigtal nieuwe luxe plaatsen met mooie chalets mét nog een speciaal hoekje voor bezoekende campers.” Adri Buijs: “De vaste plaatsen hebben gemiddeld 150 tot 400 m2 en dat is allemaal huurgrond. Verder zijn alle aansluitingen eigenlijk net zoals thuis: riolering, gas, licht en water en gewoon 25 ampère. Als richtlijn kunnen we stellen dat de gemiddelde huurprijs ca. E 2250 per jaar is. Wij zijn helemaal niet eenkennig als de klanten een ander merk chalet willen bestellen in goed overleg maar uiteraard leveren wij liefst zelf een koopchalet. We kunnen daarbij putten uit vele mogelijkheden!” Vader en zoon laten een berg namen vallen, Arcabo, Duocar, Carnaby, Atlas, Topline, Hollandia, etc. maar ook: De Griftdijk en Chaletstore. “Wij zijn redelijk merkentrouw en heel gevoelig voor after sales service. We 
willen immers geen trammelant… maar gelukkige klanten!”

Van alles te doen
Natuurlijk staan er op De Grevelingen al ruim 300 gelukkige gezinnen die ervoor zorgen dat op een mooie dag tot wel 1100(!) mensen pal naast het Grevelingenwater recreëren. Op het nieuwe gedeelte zijn intussen alweer 10 plaatsen vergeven! Hof van Grevelingen trekt blijkbaar; het doet de familie Buijs goed, zij werken er allemaal hard voor, al neemt de rol van de vaders gaandeweg subtiel een beetje af. Bloeien doet dit bedrijf als nooit tevoren. Jeroen: “als dit de crisis is, dan willen wij nooit meer anders…” De aanvraag voor uitbreiding ligt alweer bij de gemeente. Opmerkelijk genoeg zijn het toch voornamelijk Nederlandse gasten op dit recreatiepark, dat strikt genomen in Zuid-Holland ligt. De ‘overkant’ is Zeeland maar dat is nog wel een ‘stukkie’ zwemmen! Of surfen natuurlijk, dat wordt hier veel beoefend. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen langs de eindeloze dijken, fraaie zonsondergangen bewonderen en toegegeven: af en toe een stevige bries ervaren, dus zeker zeilen en varen of zonnebaden. De fraaie omgeving met het haventje van Battenoord, Nieuwe en Oude Tonge, Middelharnis, Dirksland, Goedereede, het zijn geweldige plaatsjes om te bezoeken in dit open, karaktervolle landschap. Ook op het terrein zelf is vertier te vinden en er is zeker aan de kinderen gedacht: viswedstrijden, skelters, kabelbaan, klimrekken, op de nieuwe speelplek is een zeer populaire trampoline, kampvuur maken, huttendorp, spooktochten, begeleidende teams bedenken steeds iets nieuws. Op het terrein is een gewaardeerde warme bakker actief, er is een SRV wagen, groenteboer, visboer en een supermarkt op ca. 2 km afstand. Bovendien worden er ook volwassenen activiteiten georganiseerd. Jeroen: “we hebben hier allerlei ‘clubs’, een visclub, jeu de boules club, yoga club, fietsclub, nordic walking club, noem het maar… en dan nog de mosselavonden, barbecues, bingoavonden, rommelmarkt, etc. We hebben geen echt restaurant op het terrein en zeker geen disco of bars. De gezellige kantine wordt wel ingezet voor darttoernooien, kaarten, biljarten en dergelijke. Maar de rust dient te worden gegarandeerd. Wij openen van 1 april tot 1 november, dit is dus een waarachtig vakantiepark zonder permanente bewoning. De gasten kennen elkaar vaak goed met als gevolg een uitstekende sociale controle.”

Een ‘bruisend’ Buijs park
De familie Buijs, in het kwadraat, draait op volle toeren en barst van de ambities, al zal duidelijk zijn dat seniors Kees en Adri het steeds iets rustiger aan willen doen. Toevallig treffen wij tijdens ons bezoek wederom Adri en zoon Jeroen, net als in 2004. Kees is tijdens ons bezoek verhinderd door een crematie en Dennis op vakantie in Spanje. Maar we zullen ze geen “Daltons” meer noemen; nee hoor, we hebben iets anders bedacht: zou het niet iets zijn om de naam van deze enthousiaste mannen van Buijs in ‘BRUIS’ te veranderen.
Immers: een ‘bruisend’ park is het én blijft het, nu weer met Hof Grevelingen!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: